Spoltjänster

Våra spoltjänster

Underhållsspolning

För att förebygga ett akut och elakt stopp en fredagskväll kan det vara klokt att regelbundet underhållsspola rören. Detta bör göras var tredje till var femte år för att säkra en problemfri drift men också öka livslängden på befintliga rör med upp emot 100% då olja och fett fräter på rören. Så slipp onödiga översvämningar och vattenskador som i värsta fall kan bli följden av akuta avloppsstopp!

Oftast så ser man ju inte hur det ser ut i de befintliga rören men när vi kommer ut – för att visa att vi har gjort ett bra jobb använder vi kamera i rören efter att vi spolat rent. Vi filmar och lämnar usb till dig så att du kan se att vi har gjort ett bra jobb. Du får dessutom en status på hur skicket är på rören. Fördelen med det är att vi kan upptäcka skador i tid innan läckor och förstörelse. En underhållsspolning kan hitta brister i tid som inte behöver bli till en större skada. Många rör går inne vi väggar och kan läcka i flera månader innan det syns och vattenskadan är ett faktum. Har det gått så långt är risken stor för att det kommer bli en kostsam historia.

 

 

 

 

Hetvattenspolning

Hetvattenspolning innebär att vi spolar rent med hett vatten och högt tryck. Att spola med kallt vatten är det vanligaste men vi använder hett vatten vid mycket beläggningar och fett då det effektivt rensar bort avlagringar och beläggningar som sitter fast i rören. Det varma vattnet i kombination med högt tryck gör att fettet smälter och spolas iväg. Regelbunden hetvattenspolning förlänger även rörens livslängd.

Var det länge sedan en spolning genomfördes är risken stor att beläggningar och avlagringar fått fäste vilket medför ökad risk för problem. Vid upprepade stopp i avloppet och försämrad avrinning ökar också risken för översvämning. Så upplever du att avrinningen försämras är en hetvattenspolning ett bra alternativ för att effektivt spola bort de beläggningar som orsakar problem. Även vid mindre symptom som kluckande avlopp och väldigt svag virvel kan behovet av en hetvattenspolning vara på sin plats.  I fastigheter med lägenheter utför vi även stamspolning där vi utgår ifrån uppsamlingsledningen för att sedan arbeta oss uppåt.

I branscher som t.ex. restaurang och industrier används med fördel hetvattenspolning då rören utsätts för mycket fett, olja och smuts. Vintertid kan hetvattenspolning också användas för att tina upp frusna vattenledningar men även till klottersanering vid behov.

Förebygga stopp i avloppet

Ibland så kan det hamna saker i avloppet som inte hör hemma där och då kan man få ett stopp. Då behövs det en spolbil eller som vi föredrar att kalla det, en kombibil. Dessa bilar kan både spola och suga vilket gör att vi oftast kan få bort stoppet.

I avlopp så fastnar det ständigt rester från tvål, hår och mat. Dessa beläggningar byggs på under tid och därför bör man underhålla rören med att spola dem rena så att man får tillbaka full kapacitet igen. Att utföra en regelbunden underhållsspolning minskar risken för stop och kostsamma översvämningar.

En mängd artiklar som slängs i WC-stolar och spolas ner hör inte hemma i avloppet. Tops, bindor/tamponger, bomulls-pads och andra hygienartiklar löser inte upp sig i vattnet och kan till slut orsaka stopp i ledningarna. Vid matlagning kan man förebygga genom att torka ur grytor och stekpannor med papper innan diskning eftersom det skonar avloppsrören men även diskmaskinen. Då och då kan det vara klokt att låta avloppen spolas rena med varmt vatten för att på så vis förebygga större problem som stopp och kostsamma översvämningar.

Kontakt

MOLINS SAXLIFTAR AB
Engelska vägen 8
393 56 Kalmar

Telefon: 0480-133 00
E-post: info@molins.se

Rör och Spoltjänster

Jonny Almén
Telefon: 0480-10 000
E-post: johnny@molins.se

Maskinuthyrning

 

Kontaktuppgifter

 

Molins Saxliftar AB 

 

Snabbkontakt

Om Molins i Kalmar

Behöver du bara hyra en maskin över dagen eller ska du etablera en hel arbetsplats, oavsett så erbjuder vi på Molins ett brett sortiment av driftsäkra, funktionella och några av marknadens bästa maskiner för uthyrning, såsom liftar, ställningar, lyfthjälpmedel och tunga transporter.

Följ oss på Sociala medier